Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bowlingförbundet


Nu går det att anmäla sig till sommaren läger i Norrköping där 30 ungdomar har chansen att få träna bowling i en hel vecka. - Att bowlingen är med är fantastiskt, säger David Runefelt.
 

Nytt format på nästa VM

(2019-12-05 13:00)
När VM spelas nästa gång, 2021, kommer alla distanser att spelas med matchspel i grupper. Dessutom kommer alla lag-distanser att spelas i Bakers. - Det kommer bli någonting väldigt nytt, säger förbundskapten Patrick Backe.
 
Som debutant på sommarens VM i Las Vegas lyckades, den nu Jerringpris-nominerade, Josefin Hermansson bli världsmästare i 2-manna tillsammans med Jenny Wegner. - Jag vet inte vad jag ska göra med medaljerna, säger hon.
 
Problemen hos vår externa leverantör av servertjänster är nu åtgärdade!
 
Förra året samlade Bulltofta BK in 17 001 kr till Barncancer-fonden. Nu startar de årets insamling, som avslutas med juniortävlingen Formocupen. - Den är traditionsförankrad och spelas alltid mellan jul och nyår, säger Jonas Torstensson.
 

Så funkar Jerringpriset

(2019-11-28 13:00)
För första gången på 28 år är bowlare nominerade till Radiosportens Jerring-pris. Här är en artikel som förklarar hur omröstningen går till.
 
Är du intresserad av att leda och utveckla en idrott mot nya mål? Svenska Bowlingförbundets nuvarande generalsekreterare kommer att sluta under våren 2020 och vi söker nu hennes efterträdare. Varmt välkommen med din ansökan!
 

Förändringar på SM

(2019-11-26 08:25)
När SM, i vår, spelas på Bowl-o-rama i Stockholm kommer det vara ett par förändringar, jämfört med tidigare: Elit-SM bryts ut och finalerna i B-klasserna försvinner. - Det är blandat vad folk tycker, säger Peter Tidbeck.
 
Francois Louw, Team Pergamons sydafrikan vann Världscupen som avgjordes idag i Indonesien. På damsidan vann Australiens Rebecca Whiting.
 
Svenska Bowlingförbundet har flera olika utmärkelser som går att söka, både förtjänstmärken för lång och trogen tjänst, men också prestationsmärken. - Det finns många som skulle uppskatta om de får ett sådant här märke, säger Marianne Norberg.
 
Josefin Hermansson och Jenny Wegner är nominerade till radiosportens Jerring-pris för sitt VM-guld i Las Vegas i somras. - Jag hoppas verkligen att hela bowlingsverige lägger ner en minut och går in och röstar, säger Jenny Wegner.
 
Världsmästarduon är inte bara nominerade till Årets lag på Idrottsgalan i januari. De är dessutom nominerade till ett av Sveriges absolut finaste priser, radiosportens Jerring-pris, där vinnarna röstas fram av svenska folket.
 
Den 12 januari kommer Strike & Co i Örebro att stänga i sina nuvarande lokaler. Det gör att, minst, sju föreningar drabbas, bland annat stadens båda Elitserielag: BK Glam och BK Merci. - Vi får göra det bästa av situationen, säger Janina Lindberg.
 

Dags att anmäla!

(2019-11-20 09:43)
Anmälan till vårens BHL-liga finns nu tillgänglig
 
Sverige dominerade NM för U23 i Reykjavik och tog nio av de tio guldmedaljerna. William Svensson tog sin femte guldmedalj när han vann masters i hård kamp med lagkamraten Robin Skans.
 


Postadress:
BK Ferme - Bowling
Johnny Engström, Puddelugnsgatan 34
72473 Västerås

Kontakt:
Tel: 0762836843
E-post: johnnyengstrom@telia.com

Se all info