THE HISTORY OF BK FERME' 1992 - 1993

Detta år var lite halvdant för klubben spelmässigt. Vi höjde inte klubbrekordet under året, utan det slutade på tidigare 5665, men däremot så höjde B-laget sitt rekord till 2719, vilket slogs mot IFK Västerås i omg 9 i november 1992. Många medlemmar slog personliga rekord.

En stor nyhet i klubben var att vi började sälja bingolotter och detta var en ny god inkomst för oss. Under de första 16 veckorna såldes det totalt 5353 st bingolotter. Detta resulterar i ca 11.25 kr per lott och det blir en total inkomst till klubben på drygt 60.000:- Detta var under höstveckorna.

Det var elva st från klubben som var och spelade DM det här året, och i hallmästerskapet var det tio st från klubben som ställde upp.

Tyvärr så blev vi sist i serien det här året också. Däremot så placerade sig B-laget trea från slutet.

Snittlistan för klubben toppades av vårt nyförvärv som började i klubben i år.

Kjell Magnusson 183, Ola Andersson 172, Jan Rask 170, Erik Söderberg 166, Johnny Engström 166.

Klubbmästare blev under året Pathrik Billström. Hans form kom lagom till klubbmästerskapet. Antalet medlemmar uppgick till 24 st.

Vi har haft en styrelse som sett ut på följande sett:

Ordförande: Johnny Engström
Vice Ordförande: Erik Renvall
Sekreterare: Kent Karlsson
Kassör: Ola Andersson
Ledamot: Pathrik Billström
Suppleant: Sören Ek
Suppleant: Ove Frisk
UK-Lagledare: Ola Andersson

Vi har även i år spelat Fermè-Cupen och Sören Ek segrade.

Klubben hade under sommaren drabbats av en tragisk bortgång av medlemmen Tomas Eriksson. Tomas var en av dem som var med och bildade klubben 1988 och han har suttit i styrelsen sedan starten. Han var också vice ordförande under åren 1990-1992.

Under medlemsmötet den 12/8-92 så hedrades hans minne med en tyst minut. Ola var närvarande vid begravningen.

Bowlingklubben Fermè kallade till sitt årsmöte den 2/5-93 på Åkarnas Hus. På årsmötet så bjöds det även på supè.

Klubben gick på sommarvila. Ännu ett år har gått och det kommande året satsar vi för fullt igen.
Uppdaterad: 11 JAN 2013 21:52 Skribent: Ola Ernst Andersson