THE HISTORY OF BK FERME' 1990-1991

Vi gick in på vårt andra år i Bellevuehallen. Nu hade vi vant oss vid hallen. Det var tur att både Keijo och Sture fanns på plats, annars hade vi saknat hallen mer.

Vi spelade med A-laget i div III norra Svealand 2. Tyvärr så kom vi sist även denna säsong, men spelmässigt så hade det gått mycket bättre än föregående år. Vi höjde klubbrekordet till 5563 mot det tidigare rekordet som var 5178. Det nya rekordet sattes i december 1990 mot BK Plein och de flesta i klubben satte personliga rekord detta år. Det syntes att vi hade utvecklats som klubb och det tyckte vi var jättekul. Klubben sålde div. lotter för 17500:-, dvs 1000:- per medlem, och det var bra för vår dåliga ekonomi.

BK Fermè gjorde en resa till Stockholm för att spela B-SM, som gick där. Vi övernattade på hotell och 10 st gick på Golden Hits och käkade en bit mat på kvällen. Där måste vi tacka Ola för alla hans fina tal under kvällen. De värmde för oss som var med.

För första gången i klubbens historia så hade vi ett klubbmästerskap och det spelades i Fagersta den 21/4-90. Klubbens första mästare blev korad och det var Johnny Engström på 1537. Tvåa blev Kent Karlsson på1522. I lagspelet så segrade Kent Karlsson och Sören Ek.

Vi startade något som hette Fermè Cupen. Den spelades på träningarna och i den cupen segrade efter finel Tauno Oksanen före Ola Andersson. Vi kom överens om att spela den även det kommande året.

Vi var 15 st som hade licens i klubben och vi hade en styrelse som såg ut på detta vis:

Ordförande: Johnny Engström

Vice Ordförande: Tomas Eriksson

Sekreterare: Kent Karlsson

Kassör: Ola Andersson

Ledamot: Kjell Karlsson

Suppleant: Pathrik Billström Suppleant: Rolf Svensson

Vi kallade till årsmöte på restaurang Åkarnas Hus i maj månad och solen sken. Vi hade först ett möte med prisutdelning och där efter åt vi en liten supè.

Vi gick på sommarvila med ytterligare en säsong bakom oss.

Uppdaterad: 05 JAN 2013 00:04 Skribent: Ola Ernst Andersson